Intoksikacija (trovanje) mačke

Ruska plava macka 1

Pitanje:

Imam mačka koji je oko godinu i pol star. Prije dvije sedmice je se otrovao i veterinar mu je dao 2 inekcije, on je se u potpunosti oporavio, otrov je ispovraćao i na mjestu gdje je dobio inekciju mu je izlazila bjela sluz, veterinar mi je rekao da sve to uredu i da će biti dobro, što je i tačno sada je kao prije, veseli je kao prije, igra se kao prije, jede kao prije.

Medjutim od kako je odveden veterinaru i od kako je se oporavio izbjegava nas ukućane. Tačnije ne da ga puno milujemo, kada sjedimo on bi inače nekome se od ukućana popeo u krilo medjutim sada sjeda u drugu stranu. Kada ga uzmemo pokušava na sve načine da iskoči iz ruku i sakrije se pod stol. Ali dok se igramo sa njim to je sve uredu, samo da se ne dodiruje puno.
Da li je to zbog straha od inekcije i da li će to proći ili je nešto drugo (npr. bolest neka ili .) ?
Hvala na odgovoru.
Lp.

Odgovor veterinara:

Poštovana gospođo,izvinjavamo se što Vam prije nismo odgovorili, bili smo odsutni. Što se tiče Vaše mace smatramo da je pretrpila određeni stres prouzrokovan samim trovanjem i posjetom veterinaru,tako da će biti potreban određeni period da se maca oporavi i ponovo stekne povjerenje ukućana (vjerovatno je neko od ukućana vodio macu veterinaru).

Ne vidimo da se radi o nekom stanju koje ukazuje na bolest. Što više posvetite pažnju maci kroz igru i vježbu i povjerenje će se vratiti.
Nadam se da smo Vam bar malo pomogli i brige otklonili.

Srdačan pozdrav.
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*