Kako naučiti psa da nuždu obavlja na jednom mjestu

Kako naučiti psa da nuždu obavlja na jednom mjestu

Obuka vašeg psa za odlazak u kupaonicu ili na odgovarajuće mjestu može biti težak zadatak koji zahtijeva puno vremena i strpljenja. Zapamtite, štenci do 6 mjeseci starosti ne kontroliraju svoje fiziološke potrebe u potpunosti. Stoga budite strpljivi i nastojite što brže podučiti vašeg kućnog ljubimca kako bi zadovoljili njegove potrebe na odgovarajućem mjestu.

Na vama je, vlasniku psa, da odlučite gdje želite da vaš pas obavlja svoj posao. Postoje dvije mogućnosti: vani ili unutra. Vani je, naravno, poželjno, ali nema svaki vlasnik psa dvorište, ili sposobnost da izvode psa 3 puta dnevno. U nekim slučajevima, označavanje unutarnjeg mjesta može biti vaša najbolja opcija.

Prije nego što razgovaramo o tome kako trenirati psa da obavi nuždu na jednom mjestu, važno je da imate na umu neke važne stvari:

  • Obroci: uvijek ponavljamo da su psi stvorenja koja vole rutinu. Od samog početka uspostavite tačno vrijeme obroka vašeg štenca. Ako redovito mijenjate vrijeme obrok ili šetnju, vaš će pas postati zbunjen kada može obavljati svoje poslove; to će također negativno odraziti za kućni trening.
  • Odabir mjesta: odaberite i održavajte mjesto na kojem će vaše štene obavljati nuždu. Nikada se ne smije nalaziti u blizini posude za hranjenje, posude za piće ili kreveta.
  • Mjesto gdje se psić pogrešno olakšao temeljito operite: neizbježno će vaše štene u nekom trenutku obaviti neke od svojih potreba na mjestu gdje to nije trebalo. Očistite ovo područje brzo kako biste uklonili neugodne mirise, da vaše štene ne misli da je to pravo mjesto za nuždu.
  • Nemojte kažnjavati vaše štene: u procesu učenja najgore što možete uraditi je da kaznite psa, guranje njuškice u izmet ili mokraću, kada obave nuždu gdje ne želite nije dobar način treninga jer će samo zbuniti štenca i neće mu poslati nikakvu poruku.

Obuka sa novinskim papirom

Obuka sa novinskim papirom

Trening na novinskom papiru je gotovo sigurno najčešće korišten način kućnog treninga u svijetu, ono što je istina o papirnom treningu je vrlo stara, isprobana i pouzdana tehnika. Ideja je da se štene navikne obavljati nuždu na papiru i prestane ići na mjesta koja ne treba, a papir upija i drži urin i izmet, što olakšava čišćenje.

Postoje druge opcije osim novinskog papira. Možete koristiti kutiju i napuniti je pijeskom. Također, možete pronaći trening upijajuće jastučiće za pse koje su dostupne na tržištu, ali metoda i dalje ostaje ista.

Da biste to postigli, najprije morate odabrati područje na kojem postavite novinski papir na pod. Pokrijte za početak što više prostora, ne brinite, to je samo privremeno sredstvo za kućnu obuku štenca. Što je veće područje, štene će brže naučiti. Kako saznaje, možete smanjiti veličinu pokrivenog područja.

Kada znate da se približava vrijeme nužde ili primjetite znakove, pas hoda vrlo brzo i nervozno ili hoda u krugovima, neki plaču i gledaju prema svom vlasniku s tužnim licem … odvedite psa na predviđeno mjesto kako bi on mogao ispuniti svoje potrebe. Ako to učini, čestitajte i dajte mu nagradu u obliku poslastice. Promijenite papir, ali pazite da ostavite uzorak s malo suhog urina . Taj će miris asocirati psa da je to pravo mjesto za obavljanje nužde.

Kada se uvjerite da je vaše štene već naučilo obavljati svoje potrebe sa novinskim papirom i na određenom mjestu, možete ukloniti neke od listova papira. Zapravo, psi imaju tendenciju mokrenja ili pražnjenja na istom mjestu, tako da možete eliminirati veći dio papira koji ste u početku postavili i ostaviti samo dijelove koje koristi vaš ljubimac.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga ne možete lako odgajiti štene, ako ne obavlja svoje potrebe na predviđenom mjestu, ne brinite, a prije svega ga ne kažnjavajte jer to ne radi namjerno. Navlažite papir u urin i pokušajte ponovno sljedeći put.

U usporedbi s bilo kojom drugom metodom kućnog treninga, papirni trening traži od vlasnika najmanje napora.
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*